Vantage Point (2008)

Vantage Point (2008)Vantage Point (Bakış açısı) adını yeni yeni duymaya başladığımız bir yönetmen, Pete Travis tarafından yönetilmiş. Kadroya Lost‘dan hatırlayacağınız Matthew Fox ve tecrübeli oyuncu Dennis Quaid dahil olunca film oyunculuk açısından tatmin edici olmuş. Gerçi ben her ne kadar Matthew Fox hayranı olmasam da bu film de fazla sırıtmadığını ve Jack Shephard karakterinden sıyrıldığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Filmimiz oldukça fazla ele alınan bir konuyu tekrar gündeme getiriyor, kısaca Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’na suikast. Senaryo Barry Levy tarafından yazılmış ve yönetmenin katkısı ile oldukça keyifli bir şekilde izleyiciye aktarılmış. Yönetmenin değişik üslubu filmi izlenebilir kılıyor, onun dışında birşey beklememek gerekir. Tek bir gerçek olay, bu olayı yaşayan sekiz kişinin bakış açısından tek tek gösterilerek film haline getiriliyor ve bazı süprizleri de içerisinde barındırıyor. Sonlara doğru görsel olarak tatmin edici bulduğum filmin en beğendiğim sahnesi var, çocuğun kurtarılma anında ambulansın içerisinden yapılan çekim. Tabi bu arada Forest Whitaker ‘ın harika oyunculuğunu unutmamak gerekir.

Sonuç olarak bir suikast filmi olmasına ve bu tür filmlerden artık sıkılmış olmamıza rağmen izledik ve beğendik, bunda filmin değişik bir şekilde işlenmesi büyük rol oynadı, parçaların tek tek yerine oturtulması, merak ve süprizler bizi gece yarısı izlerken uyumaktan alıkoydu, zamanınızı keyifle geçirebileceğiniz bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder