Saints and Soldiers (2003)


Senaryosunu Geoffrey Panos’un bir hikayesinden Matt Whitaker’ın uyarlayıp yazdığı filmin hem yönetmeni hem de görüntü yönetmeni Ryan Little’ dır. Little aynı zamanda filmin yapımcılarından da biridir. Önemli rollerinde Corbin Allred, Alexander Polinsky, Kirby Heyborne, Peter Asle Holden ve Larry Bagby oynamışlardır.

Filmin konusuna kısaca değinecek olursak 1944 Aralık ayında meydana gelen malmedy katliami’nı anlatıyor. Aslında film ana konusu bu gibi gözüksede gerçekte bu katliamdan kaçmayı başaran bir kaç amerikallı ve daha sonrada kendilerine katılan bir ingiliz havacının müttefik hatlarına ulaşmak için sert doğa koşulları ve Alman kuvvetlerine karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

Film konu itibariyle her nekadar savaş filmi olsada film içinde geçen ve gelişen olaylar sık sık bize savaş olgusunu sorgulamamız gerekliliğini hatırlatacak göndermelerle doludur. Savaş sahnelerindeki görsellik bir er ryna ı kurtarmak kadar olmasa da yeterli düzeyde bir görsellik sunmaktadır. Seyrederken sıkılmayacağınız kan şiddet öğleri fazlaca olmayan filmin de bütçeside dikkate alındığındaki bu bütçe 900bin dolar dır oldukça başarılı bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.

IMDB de filmle ilgili detaylı bilgiyi bulabilirsiniz: Saints and Soldiers (2003)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder