Adsense’den neden az kazanıyoruz?



Son zamanlarda herkes Adsense kazançlarındaki tık ve ücret düşmesinden yakınıyor.Eskiden günde 15$ kazananlar, şimdi günde 3-3,5$ ancak kazanabiliyor.Eskiye oranla hem tıklamalar, hem de tık başı ücretler azalmış durumda.Bu sebeple Adsense den artık eski kazançları elde etmek (Türkçe içerikli siteler için) mümkün değil.

Adsense den eskiye oranla neden daha az kazandığımızın ve neden daha az tık aldığımızın sebepleri ile nasıl daha fazla kazanabileceğimizi yazının devamında bulabilirsiniz..:

ADSENSE’DEN NEDEN AZ KAZANIYORUZ?..:

=>Türk reklamverenler Adsense de akıllarına gelen her kelimede en düşük ücretlerle reklam verdikleri için, öncelikle Adsense de reklamlar içeriğe uygun olarak çıkar felsefesi ortadan kalkıyor.

=>Türk reklamverenler Adsense ye çok az para verip reklam yayınlıyorlar.Reklam verirken 10-15 ytl ye aldıkları 100 dolarlık kuponları kullandıkları için reklamlara fazla para ayırmıyorlar.

=>Reklamverenlerin kaliteli reklam vermemeleri nedeniyle, reklama tıklayan ziyaretçiler kaliteli reklam bulamadıkları ve bazı reklamların(kontör vs. olanlar) aldatıcı olması nedeniyle siteleri sonraki ziyaretlerinde asla reklamlara tıklamıyorlar.

=>Reklamların bir sitede hep aynı şekilde ve hep aynı yerde kullanılması nedeniyle, ziyaretçilerin gözlerinde reklamlara aşinalık başlıyor.Doğal olarak ta siteyi sürekli takip eden ziyaretçi artık reklamları görmüyor ve sayfada reklam yokmuş gibi hareket ediyor.

=>Reklamların kullanıcıları yanıltması nedeniyle ziyaretçiler reklamlara tıklamamayı tercih ediyor ve ziyaretçilerde Google Adsense reklamları zararlıdır/kötüdür ön yargısı oluşuyor.Artık ziyaretçiler Adsense reklamlarına tıklarken, eğer tıklarsam bilgisayarıma virüs girermi, eğer tıklarsam kontörüm gidermi vs. gibi düşüncelere kapılıyorlar.

=>Reklam yerleşimleri iyi yapılmadığı için ziyaretçi zaten reklamı fark edemiyor veya gereğinden fazla fark ediyor.

=>Bazı Adsense kullanıcıları sitelerinde reklamları içeriği sıkacak şekilde yerleştiriyor.Bunu gören ziyaretçide inadına reklamlara tıklamıyor.(Benim blogumdada reklamlar çok olmasada biraz bazı ziyaretçileri sıkabiliyor.Bir sonraki tema değişikliğinde yapacağım ilk iş reklamları daha iyi yerleştirmek ve daha çok optimize edip ziyaretçiye sevdirmek.)

=>Reklamları sitenin üst tarafına yerleştirmediğimiz için az kazanıyoruz.Bir konunun üstündeki reklam, konunun altındaki reklama göre 6-8 kat daha fazla tık alır ve konunun üstündeki reklam, konunun altındaki reklama göre tık başı daha yüksek verir.Ayrıca konunun üstündeki reklamda daha kaliteli reklamlar görüntülenir.

Aslında neden az kazandığımıza dair aklımda çok fikir var ama konu artık sıkıcılığa gittiği ve gereksiz uzadığı için, konuyu neden az kazanıyoruzun yerine nasıl daha çok kazanırıza çeviriyorum..

PEKİ ADSENSE’DEN NASIL DAHA FAZLA KAZANABİLİRİZ?..:

1-Site hitinizi artırmak.
2-Site içeriğinizi kaliteli tutarak, çıkan kalitesiz ve az veren reklamları en aza indirmek.
3-Reklamları sitenizde optimize edilmiş olarak ve daha fazla tık alacak yerlere yerleştirmek.
4-Rekabetçi reklam filtresini kullanmak.
5-Text reklamların iş yapmayacağını düşündüğümüz bölüme resim reklamları koymak ve sıkışık alanlarda Bağlantı Birimi reklamlarını kullanmak.
6-Reklamları olabildiğince sayfanın üst bölümlerinde göstermek…

İpucu: 336*280 lik geniş reklam daha çok tık alıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder