Ghost Whisperer (2005)

Ghost WhispererDizinin temel karakteri Melinda Gordon, Melinda ailesinden kendisine miras kalan bir yeteneğe sahiptir daha doğrusu bir hediye desek daha doğru olur. Bu hediye sayesinde melinda bu dünyada bir nedenle sıkışıp kalmış ruhlarla iletişim kurabilmekte ve onlara yardım etmektedir. İlk başlarda ruhların ilettikleri mesajları anlamakta ve onlara yardım etmekte zorluk çeken melinda zaman için ruhların ne istediğini ve onlara nasıl yardım edebileceğini daha iyi anlamaya başlar ve onlara yardım için elinden gelen yapar. Zaman içinde ruhlardan gelen mesajlar ve onlara yardım çabaları Melinda’nın ailesiyle ve çevresiyle olan olan ilişkilerini de etkiler, ruhlar genellikle ölmeden önce yapamadıkları bir iş için veya sevdikleri kişilere son bir mesaj ulaştırmak için melinda ile temas geçerler fakat bu iş ve mesajlar herzaman açık, net ve kolay olmaz. Aksiyonu çok bol olmasada kendi halinde orta halli bir dizi olarak nitelendirebiliriz.

Bölümleri Lost ve prison break gibi sürekli merak uyandıran birbirini takip eden bölüm şekilinde değil konunun aynı bölüm içinde son bulduğu dizi kategorisinde yer almaktadır. Dizinin sürekli kadrosunda Melinda haricinde belli başlı iki oyuncu yer alıyor Jim Clancy, Melinda’nın kocası sağlık görevlisi olarak çalışan jim Melinda’nın doğuştan sahip olduğu bu hediyeye olumsuz yaklaşırken zaman için ona giriştiği bu işte en büyük desteği sağlayan kişi olacaktır. Andrea Moreno, Melinda’nın en iyi arkadaşlarından biridir. Melinda’nın giriştiği bu işte kendisine yardım etmektedir.

Filmin konusu klasik bir konu seyrederken fazla gerilmiyor ve korkmuyorsunuz, filmin tek bir karakter üzerine kurulması bence filmin eksi yönlerinden biri hem dizinin geleceği hemde izleyenler için zaman içinde sıkıntıya yol açabilecek bir durum. Konuların işlenişi biraz tekdüze en azından iki üç bölümlük heyecan dozu yüksek bölümler çevrilebilirse bu tekdüzelik zaman içinde kaybolur kanısındayım. Son olarak zamanınız varsa izlenebilecek bir dizi ama çok fazla birşey beklemeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder