GazoPa, benzer resimler arama motoru



GazoPa yeni bir resim arama motoru. Üye olduktan sonra herhangi bir resim yükleyerek, bu yüklediğiniz resim ya da fotoğrafa benzer şekilleri bulmanızı sağlıyor. Yeni bir proje ve gelişmeye devam ediyor, haliyle beta aşamasında. Üye olabilmeniz için eposta adresinizi bırakıyorsunuz ve size bir davetiye geliyor. (Aslında bekleme listesine kaydoluyorsunuz ama beklediğiniz yok, eposta hemen geliyor, eğer gelmezse bende birkaç davetiye var isteye gönderebilirim.)

Giriş yaptıktan sonra üç ayrı arama modülünden birini kullanabiliyorsunuz. Birincisi kelime bazlı arama. Belirli bir anahtar kelime (keyword) girerek arama yapabiliyorsunuz, bu klasik yöntem. İkincisi, yerel makinanızdan resim dosyasını yükleyerek ya da internet adresini yazarak GazoPa’ ya aramasını söyleyebiliyorsunuz. Üçüncüsü ise en çok hoşuma giden kısmı, Çizim (Drawing). Burada bir çizim ekranı üzerinde aradığınız resmin benzerini temsili olarak çiziyorsunuz ve GazoPa sizin için aramayı yapıyor. Sonuçlar başarılı mı, bu biraz göreceli, daha çok yolu varmış gibi duruyor ama işe yaradığı kesin.

Web sitesi oldukça yavaş ve kullanıcı arayüzü konusunda biraz daha çalışmaları gerekecek. GazoPa bunlara rağmen eğlenceli ve gelişmeye açık bir sistem. Ayrıca bir de Firefox eklentisi mevcut.

Web sitesi çok amatörce hazırlanmış ve oldukça yavaş. Kullanıcı arayüzü konusunda biraz daha çalışmaları gerekecek. GazoPa bunlara rağmen eğlenceli ve gelişmeye açık bir sistem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder