Stargate SG-1 (1997)

1994 de Stargate adlı bir bilim kurgu filmi gösterime girmişti ve ülkemizde de oldukça beğenilmişti. Özellikle zekice hazırlanmış senaryosuyla diğer bilim kurgulardan sıyrılabiliyordu. Filmin konusu şöyle; “Dr. Daniel Jackson Mısır tarihi üzerine uzman bir arkeologtur. Araştırmaları sırasında çok eski bir geçit bulunur bu geçit başka bir gezegene açılmaktadır. Albay O’Neil ve ekibiyle birlikte bu gezegene giderler. Gezegen eski Mısır’ı andırmaktadır ve yönetimi hükümdar-tanrı RA ‘nın elindedir. Ekibimiz RA ile mücadeleye girişir..”

Aradan bir kaç sene geçtikten sonra Stargate ‘in çok beğenilmesi, senaryonun da oldukça uygun olması nedeniyle bunun bir dizi olmasına karar verilir ve 1997 de Stargate SG-1 ‘ın ilk bölümü yayınlanır. Şu an itibariyle dizi 10. sezonu oynamaktadır ve ilk bölümler kadar ilginç ve sürükleyici bir bilim kurgu dizisi olmaya devam etmektedir. 2004 yılında, film senaryosundaki ilerleme sonucu Atlantis adında kayıp bir şehir keşfedilmiş (hemde ne şehir!) ve oraya bir ekip gönderilmiştir. 2004 den sonraki maceralar birbire hem bağlı hem de bağımsız bölümler olarak iki dizi birden devam etmektedir. Bu Stargate SG-1 dizisinin 7. sezonunun sonuna denk gelmektedir. 7. sezonun son iki bölümü olan “Stargate SG-1 Lost City” tek başına bir bilim kurgu sinema filmi olacak kadar iyidir.

Eğer Stargate Atlantis’i de izlemeyi düşünüyorsanız önce buraya kadar olan Stargate SG-1 sezonlarının tamamını izleyin ki kafanızda soru işaretleri kalmasın. Ben hala her ikisini de beğeni ve ilgiyle izlemeye devam ediyorum.

Benim puanım: 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder