İnternet yasakları ve sansüre karşı Alternatif Bilişim Konferansı - İstanbul.

Alternatif Bilişim, İnternet ve diğer bilgi ve iletişim teknolojileri ile bu tejknolojilerin kullanımı, sosyal, siyasal etkileri ve ortaya çıkardığı sonuçlar hakkında alternatif, sıradışı, egemen erk karşıtı fikirler ve çözümler üretmeye çalışıyor. Alternatif Bilişim, hem teknolojilerin kullanımına hem de sosyal ve siyasal anlamına, içeriğine dair araştırmalar yapıyor.

Amaçlarımız doğrultusunda hedeflerimizden birisi bir vakıf ya da dernek kurabilmektir. Kurumsal ve kolektif çalışmanın sağlayacağı avantajların bilincindeyiz. Bu yüzden bir kurumsal çatı tartışması yapmaktayız. Sizde bu tartışmalarımıza katılabilir, hazırlanacak tüzük vb temel belgelerimiz için fikir ve önerilerinizi sunabilirsiniz. Ayrıca bugüne kadar oluşturmaya çalıştığımız temel yaklaşımlarımız belgesi de yeni fikir ve önerilere açıktır.

Kurumsallaşma çalışmalarımız ile birlikte güncel ya da genel konularda paneller, konferanslar, eğitimler gibi çeşitli toplantılar yapmaktayız. Ayrıca ilk konferansımızın ardından bir çok konuda çalışma guruplarımız çalışmalarına başlayacaktır. Çalışma gurubu önerilerinizi iletebilir, varolan çalışma guruplarına dahil olabilirsiniz.

Bilgi ve İletişim teknolojilerini üreten, yeniden üreten, kullanan, mühendis, tekniker, avukat, gazeteci, bilim adamı, yazar, sosyolog, reklamcı, grafiker, webmaster, sosyal ağ yöneticisi, çalışan işçi ya da işsiz, öğrenci ve daha bir çok türden mesleklere mensup insanlardan oluşur.

Dikkat edileceği üzere bu alandaki uzman akılla sınırlamıyoruz kendimizi. Çünkü bilimsel ve teknolojik üretimler gerçekte onu kullananlar içindir. Uzman aklın her müdahalesi, onu kullananlar üzerinde sosyal ve siyasal sonuçlara yol açar. Dolayısı ile etkilenirler ve bu yüzden kritik etmeye hakları vardır.

Uzmanlar ile uzmanların ürettiklerini kullananları bir araya getiriyor, uzmanı sosyal akılla, kullanıcıları da teknik akılla tanıştırıyoruz.

Daha fazla bilgi için http://alternatifbilisim.org.

İletişim Bilgileri;
Konferans İletişim

Girişim Adına
Ali Rıza Keleş, <ali.r.keles@gmail.com>
Av. Ayşe Kaymak, <aysakaymak@gmail.com>

Nasıl Giderim: http://alternatifbilisim.org/wiki/2009-haziran-nasil-giderim

Konferans Adresi: Açık adres: İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Sokak Baro Han K:2 34430 Beyoğlu/İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder