google friend connect

Facebook’a göz diken ancak satın almayı başaramayan Google, web siteleri üzerinde sosyalleğtirme işine giriyor. Yeni Google servisi “Friend Connect” ile web sitesine eklenecek küçük kodlarla siteler sosyal fonksiyonlar kazanacak. Friend Connect ile Facebook, Google Talk, hi5, orkut, Plaxo gibi sosyal network sitelerinden arkadağlarınız? sitenize çaşırabilirsiniz.

Google’ın destek verdişi ve geliştirmeye açık sosyal gadget’lar ile siteniz üzerinde arkadağlarınızla yazışmak, bir alı?veriş sitesinde aradı?ınız ürünü satın almış bir arkadaşınıza ulaşmak, oynanan online oyunda arkadağlarınız arasındaki sıralamanız? görmek mümkün olacak.

01 friend connect google friend connect

Örneğin Friend Connect kullanan siteyi ziyaret eden bir Facebook üyesi, aynı siteyi ziyaret eden dişer üyelerle etkileşime geçebiliyor. Ücretsiz sağlanacak kodlarla ekleyeceğiniz mesaj panosuna yazılacak bir yazı, sosyal sitelerde de başlantı adresiyle yer alacağından sitenin trafişine katkı yapabilecek bir özellik.

Siteye entegre edilebilecek OpenSocial gadget’lar ile dünyanın her tarafından geliştiricilerin katkıs?yla sağlanan ücretsiz hizmetler sitenize dahil edilebiliyor. OpenSocial, sosyal uygulamalar için ortak bir API hizmeti sağlıyor (Engage.com, Friendster, hi5, Hyves, imeem, LinkedIn, MySpace, Ning, Oracle, orkut, Plaxo, Salesforce.com, Six Apart, Tianji, Viadeo ve XING siteleri destek veriyor).

API: Application Program Interface

Benzer hizmetler MySpace Data Availability ve Facebook Connect ile Google’ın Friend Connect hizmetinin amacı arkadağlık sitelerinden profil ve arkadağ listesi bilgilerinin çekilerek üçüncü kişi sitelerinde yayınlanabilmesine imkan vermesi. Bu şekilde hizmetlerin sadece belli bir site üzerinde kalmayıp kullanıcıların kişisel sitelerinde de yapılabilmesinin önü açılıyor ve internet siteleri üzerinde buluşma sağlanıyor. Kullanıcı tarafında hizmetin faydası, farklı sosyal network sitelerindeki arkadağların tek bir liste üzerinde toplanabilmesi ve site trafişini arttırması olarak öne çıor.

Google Friend Connect

____________________

izleyici olmanız için yapmanız gerekenler anlatım..




daha sonra seçtiğiniz google,yahoo veya AIM giriş ekranı geliyor şifrenizi ve kullanıcı adınızı girip giriş yapıp böylece izleyici oluyorsunuz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder