Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gerekenler

Güneş Kremlerinin kullanımı hakkında, halkımızın bildiği bir çok bilginin uzmanlar tarafından yanlış olduğu belirtiliyor. Güneş kremini kullanarıken dikkat etmeniz gereken ve bazı yanlış bildiğimiz konuları sizlerle paylaşmak istedik.


Güneş kremleri pahalı olduğundan, azar azar kullanma fikri size cazip gelebilir ama bu, yeterli koruma sağlamaz. Güneş kremini az sürerek, yanma ve cilt kanseri risklerini artırmış olursunuz. Peki bu durumda kullanılması gereken doğru miktar nedir? Bir yetişkin, güneş kreminini her sürüşünde, ortalama büyüklükteki bir şişenin en az beşte birini baştan aşağı tüm vücuduna sürmeli. Bunu yaparken, hiçbir bölge atlanmamalı.

Hayallerinizin bronz tenine kavuşmak için, tatil köyünde satılan 2 faktörülü ya da faktörsüz havuç, kakaoyağı nevi ürünler ideal görünebilir ama bu denli az faktörlü krem kullanmak sadece cildinize zarar verip, kanser riskini artırmaya yarar.


15 faktörlü bir krem kullansanız da bronzlaşabilirsiniz. Sadece bunun gerçekleşmesi biraz daha uzun bir zaman alır, o kadar. Yüksek faktörlü krem kullanarak yanma riskini ortadan kaldırır ve güneş altından daha güvenli ve daha uzun bir zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca bu şekilde güneşin sıcaklığından da daha fazla yararlanmış olursunuz. Çünkü yüksek faktörlü güneş kremleri, vücudunuzu ısıtan ama ona zarar vermeyen enfraruj ışınlardan yararlanmanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder