Google Mary Cassatt'ın Doğum Günü Logosu

http://www.google.com.tr/logos/marycassatt09.gif

Turkih:
Google yine bir anma logosu ile 22 Mayıs saat 01:00 ile karşımızda. Logodan da anlaşılacağı gibi andığı kişi bir bayan ressam. Amerikalı Mary Cassatt 1844-1926 yılları arasında yaşamıştır. Yaşamı süresinde Degas’dan etkilenerek yaptigi resimler sayesinde kadınlarin toplum içerisinde statüsünü degistirmeye calışmış ve hakikaten başarılı olmuştur. Resimlerinde sergilediği figürler güçlü ve ortamı domine eden kişiliklerdir, toplumdan kolayca siyrilabilen tiplerdir. Yani çoğu ressamın yapmaya çalıştığı gibi, resimlerine bok bok kendi kişiliğini katmıştır. Resmi büyültmek için üstüne tıklayınız. Bizde burdan kendisini sanat çerçevesi içinde saygıyla anıyoruz ve Google ye böyle güzel bir logo ile andığı için teşekkür ediyoruz (:

English: Mary Stevenson Cassatt (May 22, 1844 - June 14, 1926) was an American painter and printmaker. She lived much of her adult life in France, where she first befriended Edgar Degas and later exhibited among the Impressionists.

Cassatt (pronounced ca-SAHT) often created images of the social and private lives of women, with particular emphasis on the intimate bonds between mothers and children.

Cassatt was born in Allegheny City, Pennsylvania, which is now part of Pittsburgh. She was born into favorable circumstances: her father, Robert Simpson Cassat (later Cassatt), was a successful stockbroker and land speculator, and her mother, Katherine Kelso Johnston, came from a banking family. The ancestral name had been Cossart. Cassatt was a distant cousin of artist Robert Henri. Cassatt was one of seven children, of which two died in infancy. Her family moved eastward, first to Lancaster, Pennsylvania, then to the Philadelphia area, where she began schooling at age six. Thank you Google! (:

Mary Cassattın Doğum Günü

mary cassat (1844-1926) pittsburgh’de, amerikalı bir bankerin kızı olarak dünyaya geldi. babasının nasihatlerinin aksine mary, pennsylvania güzel sanatlar akademisinde eğitimini görüp, avrupa’ya seyahat etti ve sonunda paris’e yerleşti. 1868’den itibaren, salon sergisinde ve new york’ta resimlerini sergiledi. gustave courbet (1819-1877) gibi fransız ressamlardan etkilenerek realist stilde çalışmaya başladı. bu noktada, sanatçı imkansızı başardı – çalışmaları, isteksiz edgar degas’ı (1834-1917) cezbetti ve degas, onun empresyonistlere katılmasını teklif etti. cassat grupla beraber, 1879’dan itibaren sergilere katılmaya başladı ve muhteşem, çığır açıcı gravürler üretmeye devam etti.
erkek sanatci dolu bir paris'te kendi basina biseyler yapmaya calisan bir sanatci imis cassatt. degas'dan etkilenerek yaptigi resimler sayesinde kadinlarin toplum icerisinde statusunu degistirmeye calismis ve hakikaten basarili olmustur. soyle ki;

resimlerinde sergiledigi figurler guclu ve ortami domine eden kisiliklerdir, toplumdan kolayca siyrilabilen tiplerdir. yani cogu ressamin yapmaya calistigi gibi, resimlerine bol bol kendi kisiligini katmistir.

degas'in resimlerinde, zamanin kadin-erkek figurleri yansitilirken (pasif kadin, aktif erkek baabinda), cassatt resimlerinde tam tersini yaratmaya calismistir, bir anlamda o kadar ilham aldigi degas'i domine etmeye calismistir.
genel olarak tum sanat hayatı boyunca eserleri yuksek fiyatla alıcı bulmus amerikali kadın ressam. sonunda o da kendine şatodan bozma bir malikhane almıs oraya yerleşmiştir..

O eşsiz eserlerinden bir kaçı;







http://img294.imageshack.us/img294/8313/4277ab4.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder