Netvibes Widgets Hizmeti İle Blogunuzdaki Son Yazıları Çekin


Blogunuz dışında hiti yüksek başka siteleriniz de varsa veya birden fazla blogunuz arasında bir bağ oluşturmak istiyorsanız bu konuda yardımınıza Netvibes yetişiyor. Netvibes Widgets hizmeti ile blogunuza yazdığınız yazılar RSS’den çekilerek, rengini ve diğer özelliklerini sizin ayarladığınız widget içerisine yerleştiriliyor. Sonrasında bu widget’i istediğiniz sitenize ekleyip oradaki ziyaretçilerinize de yazılarınızın reklamını yapabilirsiniz. Bunun için gerekenlerin başında elbette bir blog ve tüm içeriği eksiksiz gösteren bir RSS feed geliyor.

Uygulaması kolay olsun diye ben baştan sona tüm aşamaları numaralandırarak yazacağım. Başlayalım…

1. Buraya tıklayarak siteye giriyoruz ve sağ üst köşeden Kaydol linkine tıklıyoruz.

2. Açılan popup pencerede kayıt için gerekli olan bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde giriyoruz. Özellikle mail adresine dikkat edin, aktivasyon maili gönderilecek.

3. Kayıt işlemi bittikten sonra mail adresimizi kontrol ediyoruz ve Netvibes tarafından gönderilen maildeki aktivasyon linkine tıklayıp hesabımızı aktif hale getiriyoruz.

4. Siteye tekrar girdiğimizde oturum kendiliğinden açılmış olacak. Şimdi sitenin en altından Widgets linkine tıklayarak işimizi göreceğimiz sayfaya gidiyoruz.

5. Türkçe sayfadan çıkıp ingilizce sayfaya yönlendiğimizden oturum sonlanabilir, bu durumda sağ üst köşeden Sign In tıklayıp giriş yapıyoruz sisteme. Daha sonra sitenin üstündeki yeşil butonlardan Create Widget yazanına tıklıyoruz.

6. İlk aşamada widget’in türünü seçiyoruz; bana sorarsanız birincisini seçin, hem daha sade hem de eklediğiniz sayfalarda daha hızlı açılır. ‘Create a blog news widget’ butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

7. İkinci aşamada blogumuzun yazılarının yer aldığı RSS adresini yazıyoruz. FeedBurner kullanıyorsanız benim gibi, onu da yazabilirsiniz. Yazdıktan sonra Next step tıklıyoruz.

8. ‘Add info’ aşamasında oluşturacağımız widget’in ismini ve diğer özelliklerini ayarlayacağız. Main language yazan kısmı Turkish yapıyoruz, Title ve Description yazan yerlere de sırasıyla widget’in başlığını ve kısa açıklamasını yazıyoruz.
Thumbnail URL kısmına blogunuzun logosunu ekleyebilirsiniz; ekleyeceğiniz resmin maksimum genişliği 320 olmak zorunda.
Onun altındaki kısımda da blogumuzun kategorisini seçiyoruz.
Widget privacy seçeneğinde ise oluşturacağımız widget’in diğer kullanıcılar ve ziyaretçiler tarafından görünüp görünmeyeceğini ayarlıyoruz. Bana sorarsanız birincisini seçin, herkese açık olacağından Google açısından da yararı olabilir.
Tüm ayarları yaptıktan sonra ‘I agree to the terms of service.’ başına bir çeltik atıp Next step tıklayıp devam ediyoruz.

9. Açılan sayfada ‘Your widget was successfully created!’ mesajını en başta gördüyseniz widget’iniz başarıyla oluşturuldu demektir. Permanent URL altında verilen adres widget’inizin yer aldığı sayfadır; diğer kullanıcılar ve ziyaretçiler isterlerse bu sayfa üzerinden kodu alıp widget’i sitelerine ekleyebilirler, yorum yazabilirler ve paylaşabilirler.

Widget’te gösterilecek yazı sayısı ve renk şablonu gibi ayarları yapıp kodu alabilmek için de widget sayfamızdan Share linkine tıklıyoruz. Açılan sayfada sırasıyla: Başlık, Yükseklik ve Renk grubu gibi ayarları yapabiliriz. Onun altındaki seçenekler de kaç adet yazının gösterileceği, ayrıntıların yer alıp almayacağı vs. gibi ayarlar için.

Widget üzerinde değişiklik yaptıkça sayfanın sağ tarafındaki yukarı aşağı oynayan kutucuk sizin oluşturmuş olduğunuz widget’in nasıl görüneceğidir, değişiklik yaptıkça önizleme olarak oraya bakabilirsiniz.

Tüm ayalar ile hazır iseniz artık eklencek kodu alabiliriz; sayfanın en altındaki ‘Grab the widget code below’ başlıklı kutucukta yer alan kodlar bizim diğer sitelere ekleyeceğimiz / eklettireceğimiz kod oluyor. Kopyala - yapıştır ile kodu dilediğiniz yere ekleyin; tepe tepe kullanın yani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder