Dmoz’a Kayıt Nasıl Yapılır ?



Dmoz’a nasıl kayıt yapılır

Dmoz.org ücretsiz bir dizin hizmeti veren sitedir.Tüm dünyadan toplanan editörler tarafından kayıt yapılan siteler uygunsa onaylanıp ilgili kategoriye eklenir uygun değilse onaylanmaz.Bu yazımızdada Dmoz.org’a kayıt olurken dikkat edilecek unsurları açıklayacağız.


Sitemi Dmoz’a Nasıl Göndericem?


Dmoz.org ‘ a kayıt nasıl yapılır : Dmoz’a kaydetmek istediğiniz siteniz için öncelikle en mantıklı kategoriyi seçmelisiniz.Uygunsuz bir kategoriye eklerseniz siteniz onaylanmaz. Örneğin bir teknoloji haberleri sunan bir siteniz var, bu siteyi Top: World: Türkçe: Otomobil kategorisi altına gönderirseniz kabul edilmez ve siteniz silinir, yada gerekli kategoriye gönderilir ama bu işlem onaylanma sürenizi uzatır

Dmoz’a kayıt olurken nelere dikkat etmelisiniz


Siteniz için uygun dizini seçtikten sonra sıradaki işlem o dizine girip üst sağ kısımdaki “adres öner” linkine tıklamak.Burada site bilgilerinizi gireceksiniz.

Dmoz ‘ a kayıt nasıl yapılır :


Site’nin Adresi:


Buraya sitenizin http:// ile başlayan adresini yazıyoruz
http//www.siteniz.com/


Site’nin Başlığı:


Burada aşamada yapılan en büyük hatalardan birisi slogan sözcükler, arama motorlarında çıkmasını istediğiniz başlığını bilgisayar bilgi siteniz yerine sadece “bilgisayar bilgileri” kelimelerini kullanmak veya “Türkiyenin bilgisayar bilgileri” başlığını kullanmak. Başlığınızın sadece ilk harflerin büyük yazın “Türkiyenin Bilgisayar Bilgileri” gibi. Kesinlikle Tamamı büyük harfler kullanmayın “DİZİN KAYIT” gibi.
Bu bölüm dikkat etmeniz gereken en önemli bölümlerden birisi yanlış girildiği taktirde siteniz onaylanmayabilir.


Site Açıklaması:


Sire açıklaması bölümünde dikkat etmeniz gereken unsurlar
-Yazım hatası yapmayın
-Noktalamaya dikkat edin
-Sadece büyük harf kullanmayın
-Html kullanmayın
-Başlıktaki gibi her sözcüğün ilk harfini büyükyapmayın
-Sitenin adını başlığını açıklama içine yeniden yazmayın.
Bunlardan en önemliside sitenizi abartarak tanıtmayın.

İpucu : Açıklama içinde ilk sözcükler sizin sitenizin optimizasyonu için önemlidir. Bu ilk kelimelerin seçimi çok mühimdir sitenizi optimize ettiğiniz kelimeler ile başlamanızı öneririm ama mutlaka dikkat edin anlam bozukluğu anlam düşüklüğü olmasın.


E-posta Adresiniz:


Bu Aşamada eposta adresinizide yazın.
Son olarak Google kategorileri ile Dmoz kategorisi arasındaki bağıntı farkları üzerinde durmak istiyorum ;
Google belli aralıklarla Dmoz’u yedekler ve üzerinde bazı değişiklikler yaparak kendi sitesinde yayınlar. Dmoz’a kayıt olan siteler bir süre sonra Google Kategorilerinde de yayınlanır.Google pagerank’a göre bu siteleri bir sıraya dizebilir bazen Google site sahiplerinde gönderilmiş ama editörlerce henüz onaylanmamış siteride yayınlamaktadır.


Dmoz kaydınızı Türkçe olarak bu adresten yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder