Yabancı dil problemi ortadan kalkıyor

Türk internet yazılımcıların geliştirdiği anlık çeviri teknolojisi ile chat ortamını birleştiren program sayesinde, yabancı dil sorunu ortadan kalkıyor.

http://www.computerworld.com.tr/resim/cache/yobombo_thumb250.jpg

Sınırların ortadan kalktığı sanal dünyada, dil sorunu da artık tarihe karışıyor. Dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca internet kullanıcısı, istedikleri ülkeden kişiler ile kendi dillerinde iletişim kurabilecek. İki girişimci Türk iş adamı tarafından geliştirilen ve hazırlık ve alt yapı çalışmaları 3 yıla yakın süren yobombo.com, yazışmaları anında tercüme eden teknolojisi ile dünya üzerindeki milyonlarca kişiye kendi dilinde chat yapma imkanı sunuyor. Sunduğu uluslararası platformda chat yapma olanağı sağlayan yobombo.com, yazılanları anında karşıdaki kişinin anadiline çeviren özelliği ile dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Yobombo.com'u en çok kadınlar kullanıyor
Burhan Aydın ve Emre Güngör isimli 2 Türk iş adamının hayata geçirdiği yobombo.com, sitenin Türkiye’deki alt yapı çalışmaları sırasında yurt dışından 400 bin kullanıcıya ulaşırken, bayan kullanıcıların fazla olması ile de dikkat çekiyor. Türkiye’de de aktif olarak Ocak ayında faaliyete başlayan yobombo.com, 50’nin üzerinde dil seçeneği ile lisanlar üstü bir iletişim olanağı sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder