Apple'ın Q1 karı iPhone ile büyüyor

Apple iPhone satışlarını yüzde yüz arttırdı. Hatalı iMac'ler ile boğuşan şirket ve yatırımcıları içim mali olarak iyi haberler var.

Pazartesi günü Apple'ın San Francisca'da yaptığı 2010 mali yılı hakkındaki açıklamalarda şirketin karlılığının büyük ölçüde iPhone, daha sonra da iMac ile sağlandığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre iPhone satışları, birinci çeyrekte %100 artmış durumda.
Apple 26 Aralık itibariyle net karının 3,38 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bu miktar, bir önceki yılın ilk çeyreğinde açıklanan 2,26 milyar dolardan neredeyse %50 daha fazla. Şirketin cirosunun 15,68 milyar dolar olduğu belirtildi.
Apple geçen çeyrekte 8,7 milyon iPhone siparişi alarak geçen senenin satışlarını ikiye katladı. Ayrıca 3,36 milyon Macintosh bilgisayar satarak bu ürün gamındaki satışlarını da %33 oranında arttırmış oldu. iPod satışları ise %8 oranında geriledi.
Apple bir sonraki çeyrek için 11 milyar ile 11,4 milyar dolar arasında gelir bekliyor. Analistlerin tahminlerine göre ise bu sayı daha çok 10,37 milyar dolar seviyelerinde olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder