Apple & Google Arasında Yeni Gerginlik

Google’ın önce Android işletim sistemini piyasaya sürmesi, Google Chrome’un internet tarayıcı pazarına hızlı girişi, Chrome OS’un geliştirilmesi ve son olarak da Nexus One hamlesi Apple ile bir çok alanda rekabete girmesine neden oldu.

Bu gelişmelerin ardından Apple CEO’su Steve Jobs’un Google CEO’su Eric Schmidt’ten nefret ettiğini söylediği iddia edildi. Bu söylentinin kaynağı CNBC’den Jim Goldman’ın aldığı e-mail. Goldman bu haftaki yazısında bu bilgiyi çok yakın ve güvenilir bir kaynaktan aldığını söylüyor.

Steve  Jobs

Bunlara karşın, Google CEO’su Eric Schmidt’in geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda Apple’ın kendisi için özel bir yeri olduğunu, şirketin çok iyi yönetildiğini ve bazı alanlarda rakip olsalar da çok iyi ilişkilerinin olduğunu ayrıca Apple’ın iyi bir ortak olduğunu söylediği de bu iddialar arasında.

Eric Schmidt

Bu iddiaların doğruluğunu zaman gösterecek. Google’ın yeni ürünlerinin birilerinin rahatını bozacağı çok açık. Özellikle Nexus One’ın, başarısızlığına rağmen Apple’ı ciddi anlamda rahatsız ettiği ve daha önce de söylediğimiz gibi Apple’ın Bing’le anlaşmasının altında bunun yattığı tahmin ediliyor. Steve Jobs’un bu söylentilere cevabı ne olacak merakla bekliyoruz. Umuyoruz ki bu rekabetin iPhone ve Nexus One gibi ürünlerin fiyatının düşüşüyle biz tüketicilere yararı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder