Nexus One mı iPhone mu? İşte bütün mesele bu

Nexus 
One mı iPhone mu? İşte bütün mesele bu
Google işletim sistemi kullandığı için adı uzun süredir google telefonu olarak anılan Nexus One uzun süredir kimsenin tahtından edemediği iPhone’a rakip olarak gösteriliyor. Her iki telefon da artıları ve eksileriyle birbiriyle yarışıyor. Kimileri Nexus One’ın iPhone’u yıkıp geçeceğini söylerken kimileri de iPhone’un vazgeçilmez olduğunu düşünüyor
Sıradışı tasarımı ve özellikleriyle GSM dünyasını bir anda altüst eden iPhone piyasaya çıktığı ilk günden beri popülerliğini koruyor. Benzer özellikleri bulunan, dokunmatik ekranlı birçok telefon satışa sunulmasına rağmen özellikle tutkunları bu telefonların hiçbirini iPhone’a rakip olamayacağını söylüyor. Ancak artık iPhone’nun dişli bir rakibi var: Nexus One... Uzun süredir adını google telefonu olarak duyduğumuz Nexus One, iPhone’un tahtını sallayacak gibi duruyor. Gelin, bu iki telefonun özelliklerini karşılaştıralım.
iPhone 3GS’nin boyutları 115.5x62.1x12.3 mm ve ağırlığı ise 135 gr. Nexus One 119x59.8x11.5 mm, ağırlığı da 130 gr. Yani iki telefon arasında bu açılardan çok büyük bir fark yok. Nexus One’da 3.7 inçlik ekran, iPhone’da ise 3.2 inçlik ekran bulunuyor. 480x800 ekran çözünürlüğü ile de Nexus One 320x480 çözünürlüğü olan iPhone’a fark atıyor. Hem iPhone’a nazaran daha büyük ekranı ve daha yüksek çözünürlüğü olan Nexus One video izlemeyi sevenleri mutlu edecek gibi görünüyor. Üstelik Nexus One’da AMOLED ekran da bulunuyor. Süper incelik ve parlaklık sağlayan AMOLED ekran teknolojisi sayesinde Nexus One, yüksek görüntü kalitesini yakalıyor. Ancak iş dokunmatik ekran kısmına geldiğinde kazanan açık farkla multi-touch özelliği sunan iPhone oluyor.
NAVİGASYON CİHAZI GİBİ
İşletim sistemlerine gelince... Nexus One yeni nesil android 2.1 mobil platformunu iPhone ise iPhone os 3.0 kullanıyor. Bu sayede birden çok uygulamayı aynı andan kullanmak mümkün. Örneğin arkadaşınızla telefonla konuşurken müzik dinlemek gibi... Gelişmiş facebook ve Google Maps uyumluluğuna sahip olan Android 2.1, daha önceki sürümler için hazırlanan uygulamalarla da sorunsuz çalışabiliyor. Nexus One’ın öne geçen özelliklerinden biri de Google Maps tabanlı navigasyon desteği...
İş kamera kısmına geldiğinde 5 MP çözünürlük, 2x zoom, LED flaş ile Nexus One, iphone’a yine açık ara fark atıyor. Flaş ve zoom özelliği zaten iPhone’da bulunmuyor. Üstelik iPhone 3GS’in çözünürlüğü de sadece 3.15 MP. Her iki telefonda da 3G, wifi, edge, gprs, bluetooth ve kızılötesi bulunuyor. Nexus One browser (internette gezinmek için kullanılan program) olarak webkit, iPhone ise safari kullanıyor. Ayrıca Nexus One, iPhone’un aksine javascript ve flash tabanlı siteleri, programları da destekliyor.
BELLEĞİ ARTIRILABİLİYOR
16 ve 32GB olarak satışa sunulan iPhone’un kapasitesini artırmak mümkün değil. 512MB dahili hafızası bulunan Nexus One ise 4GB’lık MicroSD kartla satılıyor. Ancak “Bu kadar bellek bana yetmez” diyenler için 32GB kart desteği de mevcut.
10 saate kadar konuşma, 290 saate kadar bekleme süresi sunan Nexus One, wifi aracılığıyla ise altı buçuk saate kadar internet kullanımı sağlıyor. Medya oynatıcısı olarak yedi saate kadar video, 20 saate kadar da müzik keyfi yaşatıyor. iPhone 3GS ise 12 saate kadar konuşma, 300 saat bekleme süresi sunuyor. İnternete bağlanıldığında dokuz saat, video izlediğinizde yedi saat, müzik dinlediğinizde ise iPhone’u 24 saate kadar şarj etmeden kullanmanız mümkün.
Son olarak fiyatlara gelirsek; Nexus One, google üzerinden 529 dolara satılıyor, iPhone 3GS ise 1000 dolar... Yani fiyat farkı neredeyse yarı yarıya... Ancak bu durumun iPhone kullanmak isteyenlerin tercihlerinde büyük bir değişikliğe neden olmayacağı aşikar.
BERRİN HABERVEREN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder