TSK: 'Bedelli askerlik yok!'

Genelkurmay haftalık bilgilendirme toplantısında bedelli askerlikle ilgili son dönemde ortaya atılan iddialar değerlendirildi. Ve TSK'nın böyle bir çalışması olmadığı açıklandı.Toplantıda 5 ayda 375 teröristin etkisiz hale getirildiği de belirtildi.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, son 5 ayda yaklaşık 375 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Genelkurmay Karargahı'nda gerçekleştirdiği hafkalık basınbilgilendirme toplantısında son dönemlerde güvenlikg üçlerince icra edilen başarılı operasyonlar neticesinde bölücü terör örgütü içerisinde liderlik mücadelesi ile iç çatışmaların arttığı ve bir çok teröristin öldüğü bilgilerinin alındığını açıkladı.

Bedelli askerlik

Tuğgeneral Gürak günlerdir tartışma konusu olan "Bedelli askerlik çıkacak mı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok"

Mutabakat muhtırası imzalanacak

Genelkurmay 2. Başkanı orgeneral Hasan Iğsız'ın Irak'a yaptığı 1 günlük ziyarete ilişkin bir soru üzerine ise Gürak, Irak Savunma Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması kapsamında Türkiye'nin eğitim ve lojistik desteği verebileceğini ve mutabakat muhtırasının en kısa zamanda taraflar arasında imzalanmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Nevruz

Nevruz konusunda da çalışmalarının bulunduğunu belirten Tuğgeneral Gürak, "Nevruz'da herkes sorumlulukla hareket etmeli." açıklamasını yaptı.

HABERLE ilgili VİDEO



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder