Halıdaki kan izleri...

http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2009/03/05/fft16_mf192971.Jpeg

Nispetiye Caddesi, Dilek Yıldızı Sokak’taki çöp konteynerinde, dün saat 20.30 sıralarında gövdesi gitar çantasında, başı çöp poşetinin içerisinde çöp konteynerinde bulunan 18 yaşındaki Münevver Karabulut’un öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce sürdürülen soruşturma kapsamında, genç kızın en son Şişli’de bir üniversiteye hazırlık Dershanesi’nde birlikte okuduğu erkek arkadaşı 17 yaşındaki C. G. ile buluştuğu tespit edildi. 7 Mart günü doğum günü olan Münevver Karabulut için erkek arkadaşının doğum günü partisi vereceği ve bu nedenle cesedin yakınında bulunan bir bara bakmaya gittikleri belirlendi. Polis, ikilinin bara gittikten sonra cinayetin gerçekleştiğini ve cinayeti olaydan sonra kayıplara karışan C. G. tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Ünlü bir işadamının yeğeni olan C. G. cinayet şüphelisi olarak her yerde aranırken dün gece Asayiş Şube’sine çağrılan anne ve babasının ifadesine başvuruldu. C. G.’nun anne ve babası polise verdikleri ifadede, olaydan haberleri olamadığını ve oğulları C. G.’nun nerede olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

EVDE KAN İZLERİNE RASTLANDI

C. G.'nun Bahçeşehir'de kaldığı evde yapılan detaylı araştırmada kan izlerine rastlandığı öğrenildi.

İlk araştırmada cinayete dair herhangi bir bulguya rastlanmazken Olay Yeri İnceleme Ekipleri'nin delil bulmada kullandığı özel ışık sayesinde kan izleri bulundu. Perdelerin kapatılıp karartılan evde tutulan özel ışık eşliğinde yapılan detaylı incelemede, suyla yıkandığı belirlenen kan izlerine rastlandı. Yerde, halıda ve yorganda bulunan kan damlaları izlerinden alınan kan örnekleri incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarına götürüldü. Genç kızın cesetdinin üzerinden elde edilen kan örnekleri ile evde bulunan kan örneklerinin karşılaştırılacağı ve kan lekelerinin cinayete delil niteliği taşıyabileceği öğrenildi.

Bu bulgular üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ifadelerine başvurulmak üzere getirilen C. G.'nun babası ile Annesi gözaltında tutulmaya devam ediliyor. Olaydan bilgileri olmadığını söyledikleri öğrenilen anne ve babanın delillerin yok edilmesinde yardımcı olup olmadıkları ve cinayetten bilgileri olup olmadığı ortaya çıkarılamaya çalışılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder