Alexa,Pagerank,CSS ve Backlink ile SEO !

Merhabalar,
Uzun zamandır bir çok konuda bir çok kişi arasında ; Pagerankın artık hiçbir değer taşımadığı, Alexa nın sıralamalarda büyük önem kazandığı ve sürekli backlink satın almalar ile bir yere gelinileceği gibi bir yargı ve bir diyalogdur gidiyor. Bu konuda, uzun zamandır taşıdığım ve kendimce doğru olduğu ve doğruluğundan şimdiye dek %95 oranında emin olduğum bir kaç konuyu anlatıcam.

Herkesin Pagerank,Backlink,Alexa ve CSS gibi kelimelerin anlamlarını bildiğini varsayıyorum..(Bilmeyenler Forumda arama yaparak öğrenebilirler.)
Öncelikle bir yargıdır gidiyor. Pagerank artık hiçbir öneme sahip değil. Sıralamalrda hiçbir değeri kalmadı gibi.. Pagerank Google tarafından halihazırda kullanılan bir sistem olmakla beraber eski önemi olmasada yinede önemini muhafaza etmektedir. Eskidende Pagerank sıralamalarda en büyük ölçüt değildi. Hala da öyle değil. Pagerank Belli kitle için açılmış ve belli bir hizmeti amaç edinip o amaç yolunda sapma göstermeden ilerleyen kaliteli sitelere verilen armağandır. Bunu almanın bir çok kolay yolu var ve bugün bir çoğumuz bunları deniyoruz. Başarıda sağlanıyor aynı zamanda. Ancak unutulmamalıdır ki ; bugün bizim için önemli diyebileceğimiz ve kalitesini tartışmaya açamıcağımız sitelerin büyük çoğununluğunun PR değerleri yüksektir. Yani kalite anlamında PR olgusunu esgeçemeyiz. Yüksek PR değeri kazanmanın bugün bir çok yolu bulunmakta. Benim tavsiye edeceğim yöntem ise kendi alanınızda yüksek PR sahibi iyi ve kaliteli içerikli siteden link almanız.

İkincil olarak ALEXA. Alexa Google'dan bağımsız, Dünya çapında siteleri bölümlere göre sıralayan bir organizasyondur. ALEXA'sı iyi olan sitelerin hitleride iyi oluyor. bir çok kişi, anlamını ve getirisini bilmeden de olsa ALEXA'sı iyi sitelerden birşeyler kazanma peşinde koşuyor. Kimisi link almaya çalışıyor, kimiside reklam.. ALEXA'sı iyi siteden alınan backlinkin değeri oldukça iyi oluyor. Nedeni ise ; ALEXA'sı iyi olan sitelerin hitleri iyi oluyor. Yani Google organik hitleri çok yüksek oluyor. Doğal olarak Google kendisinden arama yapan ve arama sonucuna göre siteye giren her kişiyi takip eder. Girdiği sitede ne kadar durmuş, nelere bakmış ve nelere tıklamış gibi. Sonuç olarak, bir site Google dan hit alıyorsa içeriği ve beslemeleri oldukça iyidir. Bizde bu tarz ALEXA sı iyi ve Google'dan yüksek organik hit alan sitelerden backlink alıcaz ki Google'un o site için gösterdiği ilmitasdan bizlerde faydalanıcaz. ALEXA sayısı küçüldükçe artar. Yani 100k ALEXA 600k ALEXA değerinden daha iyi bir sonuçtur.

CSS ise temel olarka W3 ekibi tarafından geliştirilen, birçok stil düzenlenmesinin
tek kod ile bir merkezden ayarlanması amacı ile yapılmış bir sistemdir. CSS olarak hazırlanmış bir sitenin kaynak koduna bakarsanız oldukça temiz bir yapı görürsünüz. Böyle sistemler Google tarafından çok kolay indexleneceği gibi sıralama yapısıda iyi olacaktır. Temel olarak ben siteiçi link ayarlamalarında ilk olarak siteyi full CSS ye uydurmaktan başlıyorum. Tabi bunu yaparkan XHTML şartlarınıda tam olarka yapıp W3 Validator testinden iki sistemi de başarı ile geçiriyorum. Bu sayede site her tarayıcıda maximum derecede iyi okunur ve yorumlanır.

Sonuç olarak bir site açtığımızda öncelikle site tasarımımızı CSS ve XHTML ye göre yapıcaz. Daha sonra İçeriği kaliteli bir şekilde doldurucaz. Backlink alırken Google organik hiti olan ve ALEXA değeri yüksek olan sitelerden link alıcaz ve site kalitemizi sağlamak amacı ile PR Değeri kazanmaya bakıcaz. Bu sayede sitemiz hem arama motorları tarafından rahat okunucak, hemde gelen kullanıcılar kaliteli ve dolgun içerikli bir site bulduğuı için sitede zaman geçirecek, Aldığımız backlinkler ile hit sayımızı artırıcaz. Böylece kaliteli ve ileriye dönük bir sağlam sitemiz olucak.

Son Olarak : CSS W3 Validatör'ün PR değeri PR10 Alexa'nın PR dğeri ise PR7 dir. Bundan da anlaşılacağı üzere Google ALEXA dan çok CSS ye önem veriyor (=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder