Metrobüs Fenerlilere ilaç gibi geldi



Geçtiğimiz Çarşamba oynanan F.Bahçe'nin Sivasspor'u 3-1 yendiği kupa maçı Avrupa yakasında oturan Fenerliler için apayrı bir anlamı var.

Avrupa yakasından Kadıköy'e gitmenin ne demek olduğunu en iyi Fenerliler bilir. Fenerbahçe'nin son yıllardaki istikrarsızlığı yetmiyormuş gibi trafikte eza, cefa çekerek maç izlemeye gelen taraftarların artık yol çilesi bitecek gibi gözüküyor. Çünkü Zircirlikuyu'dan Şükrü Saracoğlu Stadı'na ulaşmak sadece 20 dakika.

İşte biz de bu tarihî güne tanıklık etmek istedik ve çarşamba günü Zincirlikuyu metrobüs istasyonundaki yerimizi aldık. Maç saati yaklaştıkça duraklardaki Fenerbahçeli sayısı hızla artmaya başlamıştı. Taraftarlar, Sivas Spor'u ağırlayacak olan takımlarını yalnız bırakmamak için yollara düşmüştü. Fenerbahçeliler, metrobüsün Söğütlüçeşme'ye ulaşmasından pek memnundular. Özel otomobillerini Mecidiyeköy, Taksim, Topkapı ve Merter'e park edip metrobüsle gelen de vardı; Avcılar'dan gelenler de... Daha önce Şükrü Saracoğlu Stadı'na ulaşmak için verdikleri 'zorlu trafik sınavı' artık bitmişti! Bu yüzden maç muhabbeti bir hayli keyifliydi. Avcılar'dan Kadıköy'e eskiden yaklaşık 3 saatte gittiğini söyleyen bir FB'li, 'şimdi bir saatte rahat rahat gideceğiz.' diyordu.

Zincirlikuyu, maç günleri artık FB'lilerin buluşma yeri olacak

Metrobüs hattı yeni tamamlandığı için bazı eksiklikler vardı. Anadolu yakasına geçmek için Zincirlikuyu'ya bir dakika içerisinde kaç yolcunun geleceği tam olarak hesaplanmadığı için biraz izdiham yaşanıyor. Görevliler durumu kontrol etmek için ellerindeki megafonlardan bağırıyor: "Sayın yolcular, yeterli aracımız var. Biraz sakin olursanız hepinizi maça yetiştireceğiz!" Metrobüsleri dolduran taraftarlar trafiğe takılmadan köprüye doğru yaklaşıyor. Hem bizim için hem de Fener taraftarları için yolculuk büyük bir zevke dönüşüyor. Çünkü ilk kez Boğaz Köprü'sünden geçerken İstanbul'da yaşadığımız için kendimize kızmıyoruz. Trafik çilesi olmadığı için Boğaz ayrı bir güzel görünüyor. Söğütlüçeşme'ye ulaşmamız yirmi dakikayı bulmuyor. Taraftarlar birkaç yüz metre yürüyerek stada ulaşıyor. Yüzlerde rahat bir yolculuk yapmanın tebessümü, dillerde ise Fenerbahçe marşları...



Maç çıkışında aksaklık yaşanmadı değil. Binlerce taraftar metrobüsle Avrupa yakasına geçmek isteyince araç sıkıntısı yaşandı. Yaklaşık 25 dakika araç bekleyen Fenerbahçelilerin dillerinden sitemkâr cümleler dökülüyor. Neyse ki metrobüsler daha fazla gecikmiyor. Araçların geldiğini gören taraftarlar alkış tutuyor, ıslık çalıyor. Arka arkaya genel 15'e yakın metrobüs Zincirlikuyu'ya doğru yola düşüyor. Maçı 3-1 kazanan Fenerbahçeliler, aracın içinde eğleniyor. Atkılarını sallayarak marşlar söylüyor. Taraftarlardan Yeliz Toprak, metrobüsün Söğütlüçeşme'ye ulaşmasından memnun olduğunu söylüyor, ama eksikleri saymadan da edemiyor. Toprak, kombine bileti olduğu için Fenerbahçe'nin hiçbir maçını kaçırmıyormuş. Küçükçekmece'de oturduğu için daha önce stada gelmek için büyük çaba sarf ediyormuş. Mehmet Ali Sancak ise maç çıkışında Avrupa yakasına geçmekte zorlandığını, şimdi ise bu sorunun ortadan kalktığını söylüyor.

Kaynak: ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder