Taşınabilir Belleklerde Trojan

Güvenlik uzmanları Conficker solucanının USB belleklerin, kullanıcıları bir şekilde solucan dosyasını bilgisayarlarına yüklemeye yönlendirdiği uyarısını yapıyorlar.

Windows sürümlerinde bulunan ‘Autoplay’ fonksiyonunun, çıkarılabilir belleklerde programları otomatik olarak taramasının bu açıdan ciddi sonuçlara neden olduğu belirtiliyor. Güvenlik uzmanları, virüslerin, bu işlemi kullanarak bilgisayarları, sanki çalıştırılması gereken bir program gibi harekete geçirdiğini belirterek, solucanın hedefe varması için gereken son adımı, yani kullanıcıların tıklamasını, bu şekilde sağladığı uyarısını yapıyorlar.

Solucanın, her gün değişebilen, karmaşık bir algoritma kullandığına işaret eden Hypponen, bir sonraki gün hangi web sitesine saldırılacağının belirlenmesinin ardından, tüm yapılması gerekenin o platform aracılığıyla daha başka bilgisayarlara bulaşmak olduğunu söyledi.

Kullanıcılardan, enfeksiyon riskini azaltmak için Microsoft’un, KB958644 güvenlik güncellemesini indirmeleri istendi. Program, uzak bir sunucu üzerinden yönlendirilen ve erişmeyi başardığı bilgisayarın Windows işletim sistemindeki bilgileri çalmayı amaçlayan virüs ve solucanları yok ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder