Facebook'taki değişimi izleyin!

Facebook, arayüz yenilemesiyle FriendFeed ve Twitter gibi anlık güncelleme hizmetlerine yaklaşacak. Sosyal ağ sitesi Facebook, son zamanlarda sıklaştırdığı değişikliklere yenilerini ekliyor. Ancak bu sefer değişiklikler sadece görselden çok siteyi kullanış mantığını ve kapsamını yerinden oynatmaya yönelik.

Site, FriendFeed ve Twitter gibi "Arkadaşlarımızı dakika dakika takip edelim" hizmetlerinin yakaladığı popülerliğe çoktan uyanmış görünüyor.

Zira yeni tasarımın odağı, "Haber Kaynağı" ("News Feed"), "Canlı Haberler" ("Live Feed") gibi (hemen hemen) gerçek zamanlı güncellemeler.

Artık bu tarz güncellemeler, ayrıca yeni durum mesajları, fotoğraflar, bağlantılar, fotoğraf ve videolar, doğrudan kullanıcı ana sayfasından gönderilebilecek.

Güncellemeler şimdiki gibi 1-2 saatte bir değil, birkaç dakikada bir alınacak. Çeşitli mahremiyet ayarlarına getirilecek düzenlemeyle de, bir kullanıcıyı arkadaş listesine eklemeden de izin verdiği anlık güncellemelerini görebilmek mümkün olacak.

Gerçi eklense de pek bir sorun oluşturmayacaktı, çünkü Facebook'un 5 bin olan arkadaş listesi sınırı artık kaldırıldı.

Sınırın kalkmasının hayrını ise, elbette bireysel kullanıcı değil, Facebook'un bu güncellemeyle asıl kıyağı geçtiği kurumsal kullanıcı görecek.

Kurumlar, ürünler, markalar ve ünlüler, şu an Facebook'da kendilerine "Sayfalar" ("Pages") türü hesaplar yaratarak kullanıcılara duyuru yollayabiliyorlar. Ancak bu duyurular gerçek zamanlı güncelleme alanında görüntülenemiyor, "Sayfa" türü profiller de bu alanı kulllanamıyor. Ancak yeni Facebook'da Sayfalar'ın güncellemeleri de bu alanda görüntülenecek.

Sitenin nihai amacının her kullanıcıya aynı tür hesap ve kullanıcı sayfası sağlamak olduğu açıklandı.

Güncellenmiş Facebook, önümüzdeki çarşamba günü hizmete girecek.

Kaynak: Yahoyt.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder