intel’in gelecek nesil işlemcisi Sandy Bridge’in grafik gücü duble

Bol sıfırlı hesaplara sahip müşterilerine(OEM), gelecek nesil işlemcisi Sandy Bridge’in grafik gücü  hakkında  bilgi veren Intel, yeni işlemcilerinin Arrandale ve Clarkdale’i  görsel performans sekmesinde ikiye katlayacağını  açıkladı.
Sandy Bridge jenerasyonu ile iki kat daha fazla performans artımını tırnak içine alan Intel,  mevcut mikromimarilerinin yeteneklerini  ancak kendilerinin aşabileceğini belirtiyor.32nm’lik işlem motoruna yapıştırılan 45nm’lik grafik motorundan hasıl olan Arrandale ve Clarkdale’in COD WoW PC oyununu 1024×764 çözünürlükte kabul edilebilir FPS seviyesinde oynanabildiğini düşünürsek x2 gücün grafik doyumunu duble yapacağı düşünülüyor.
Sandy Bridge işlemcisinde mikromimari temelinde işlem motoru ve grafik motoru aynı silikon zarını kullanacak yani dünyanın ilk 32nm üretim sürecine tabi tutulan grafik çekirdeği diyebiliriz buna ki Nvidia ve Ati bu konuda üretim ölçeğini 28nm’ye indirmeyi planlıyor.
Konu multimedyaya geldiğinde Intel ‘in söylediği tek şey gelişmiş medya ve grafik yeteneklerinin Sandy Bridge ile deneyimleneceği ve Arrandale/Clarkdale türevlerinin geride kalacağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder