Street Fighter 4‘te Türk Dövüşçü

Capcom, Street Fighter IV ile geçtiğimiz yıla damgasını vurmuş ve bizlere o özlediğimiz nostaljik anları tekrar yaşatmayı başarmıştı. Tabi her başarılı Street Fighter oyunu gibi bir devam oyununun duyurulması da gecikmedi: Super Street Fighter IV.

27 Nisan'da PS3 ve Xbox 360 için (PC versiyonu da bir süre sonra duyurulacak muhtemelen) raflarla buluşmaya hazırlanan Super Street Fighter IV, önceki oyunun kadrosuna eklenecek 10. ve son yeni dövüşçüsüne de kavuştu. Üstelik haberimiz, zamanında "yahu şu oyunda bir de Türk bayrağı görseydik" diye iç geçiren oyunseverleri sevindirecek cinsten. Evet,  zaten başlıktan da anladığınız gibi bu yeni dövüşçü bir Türk: Hakan...

Hakan, mangal partilerinde kırmızı et yemekten ten rengi kırmızıya dönmüş;  vücudundaki tüyleri alıp saçını maviye boyattıktan sonra da (muhtemelen) ailesi tarafından evden kovulmuş bir Türk genci. Dövüşmeye başlamadan önce yağlanmasını ve dövüşürken kullandığı tekniği göz önüne alırsak, Hakan için  geleneksel sporumuz güreşin Er Meydanı'ndaki en sıradışı temsilcisi desek abartmış olmayız sanırım. Özellikle göbeği üzerinde kayarak gerçekleştirdiği saldırılar, kaygan vücudunda rakiplerini fırıldak gibi çevirebilmesi ve en az Zangief kadar iri olması Hakan'ı diğer karakterler arasında da en dikkat çekici isim yapıyor.

Aslına bakarsanız Hakan'la ilgili çizimler ve söylentiler bir süredir ortalarda dolaşıyordu. Ancak bunlar büyük oranda sahte ve kötü bir şaka olarak algılandı. Ne var ki, benzer olaylar Street Fighter IV'ün sıradışı karakteri Meksikalı El Fuerte'nin de başına gelmiş, El Fuerte de oyun çıkana kadar bir şaka karakter olarak algılanmıştı.

Sözün özü, sonunda Street Fighter serisi bir Türk karaktere kavuşuyor. Şimdi kalkıp da bu nasıl bir Türk demeyin. Bu yalnızca bir oyun ve eminim Hakan, en az diğer karakterler kadar renkli ve eğlenceli olacak. Eğer Hakan'ın kırmızı teni ve mavi saçları sizi rahatsız ettiyse bir süre Brezilyalı Blanka'ya bakın derim. :)
Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=XxJ4V7k_MSo
Facebook
http://www.facebook.com/video/video.php?v=101566663212351
Burdan Resimlerine
http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1209491&PAGE=1
Kaynak: thgtr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder