Beyaz şapkalılar çoğalacak!

3 G ile ilgili hangi sürprizler bizi bekliyor? Siyah şapkalarını bırakıp beyaz şapkalı hacker olmak isteyenler ne kazanıyor? Uluslararası geçerliliği olan adli bilişim uzmanlığı için ne yapmalı? Bilgi Üniversitesi Bilgi Güvenliği ve Adli Bilişim Araştırma Grubu üyeleri ntvmsnbc'ye konuştu.

İSTANBUL - Son olarak hayatımıza giren 3G ile ilgili belirsizlikler, ne gibi iletişim kazaları yaşayacağımız endişeleri üzerine yazılıp çizilenler azımsanmayacak ölçüde.

İnternet ve cep telefonu kullanımı yaygınlaşıyor, güvenlikle ilgili sorunlar da aynı hızla artıyor. Hukuk,teknolojinin gelişme hızına ayak uydurmakta zorlanıyor ama ortaya çıkan sorunların, suçların önlenmesi için yeni eğitim programları ve uzmanlara gereksinim duyuluyor.

Tekloloji ve bilişim konusunda kılavuzluk yapmak için güçlerini birleştiren akademisyen ve bilgi güvenliği uzmanları Bilgi Güvenliği ve Adli Bilişim Araştırma Grubu'nu kurdu. Üniversite özel sektöre kapılarını açtı, Bilgi Güvenliği ve Adli Bilişim Araştırma Birimi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin bir alt birimi olarak kuruldu.

http://www.ntvmsnbc.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder