ABD’nin en büyük bilişim suçu

Amerika Birleşik Devletleri'nde savcılar, Albert Gonzales adlı bir kişiyi ülke tarihinin en büyük kimlik bilgileri hırsızlığıyla itham etti.

http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Teknoloji/Bilim%20ve%20Uzay/2009/08/090818-ABDkimlikhirsizi.widec.jpg

LONDRA - ABD’li savcıların iddianemesine göre Albert Gonzales, iki Rus vatandaşının da yardımıyla 130 milyon kredi kartı ve banka kartına ilişkin bilgileri çalmmış.

28 yaşındaki Gonzales'in, ABD'nin en büyük mağaza ve süpermarket zincirlerinin bilgisayarlarına girdiği belirtiliyor. Bu şirketler arasında ünlü süpermarket zincirleri 7-Eleven ve Hannaford Brothers da var.

GELİŞMİŞ YAZLIM KULLANDI
ABD Adalet Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre sanıklar, söz konusu şirketlerin bilgisayarlarına sızmak için son derece gelişmiş bir bilgisayar yazılımı kullandı. Böylece şirketlerin bilgisayarlarındaki müşteri kayıtlarından, 130 milyon kredi kartı ve banka kartının bilgilerine ulaşıldı. Daha sonra bu bilgiler; ABD'nin Kaliforniya ve Illinois eyaletleriyle, Letonya, Hollanda ve Ukrayna'daki bilgisayarlara aktarıldı.

ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder