Blogger Şablon Tasarımcısı Attribution Widget'ini Kaldırma

attribution kaldırma

Bu yazımda size blogger ile ilgili ufak bi ipucu vereceğim; Eminim ki bir çok blogger kullanıcısı icon, navbar derken şimdi de attribution sorunu nerden çıktı diyordur. Bırakın Blogger sürekli yeni bişeyler çıkarsın, biz de bunları ortadan kaldırma yöntemleri ararken yeni şeyler öğrenelim.
Lafı fazla uzatmadan size Blogger'ın yeni hizmeti olan Şablon Tasarımcısı'nda karşımıza çıkan küçücük problemin çözümünü anlatayım. Bildiğiniz üzere  Attribution widget'ını kaldırmak ve ya değiştirmek pek mümkün olmuyor. Kodlarla oynayıp şablon tasarımcısının adını silebiliyorsunuz ama 'blogger' linki kalıyor. Bu widget'ı kaldırmak istemeyen sadece kendi adını yazmak isteyen arkadaşlar bana iletişim sayfamdan ulaşsınlar kısaca anlatırım,  fırsat bulur bulmaz burda da yazacağım.
Gelelim Widget'ı kaldırmaya; Şablon tasarımcısında şablonunuzu hazırladıktan sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi  Tasarım>HTML'yi_Düzenle sayfasına gidip 'Widget Şablonlarını Genişlet' kutucuğunu tikledikten sonra, kodlar arasında sadece resimde de işaretlediğim kısmı, yani etiketinin değerini 'true' iken 'false' yapıyorsunuz. Bu aşamadan sonra 'Sayfa Öğeleri' bölümüne girip Attribution Widget'ı için düzenle  butonuna tıklayınca KALDIR seçeneğinin aktifleştiğini göreceksiniz. Bu şekilde bu widgetten kurtulmuş olacaksınız.

Herhangi bir sorun yaşanacağını sanmıyorum ama yaşanırsa bana iletişim sayfamdan ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı  olmaya çalışırım.

1 yorum:

  1. Aynen uyguladım. Widgetı kaldır dediğimde sayfa öğelerine geri yöneliyor ve oradan kalkmadığını görüyorum. Html deki değerde otomatik true oluyor

    Bir çözüm sunabilrisen sevinirim

    YanıtlaSil