Google haberleri derliyor, toparlıyor

Google, haberlerin ilk sayfalarını yan yana göstererek hızlıca taranmalarını sağlayan Fast Flip'i tanıttı.

http://yahoyt.com/images/news/hbr_5546_d.jpg

Google, bir yandan basılı medyanın kuyusunu kazmakla suçlanırken, diğer yandan da yeni haber okuma ortamı "Fast Flip" ile dergi kafalarına giriyor.

Google Fast Flip, alıştığımız RSS veya haber okuyucuların aksine, haberleri alt alta metin olarak dizmektense, ilk sayfalarını yan yana sunuyor. Haberler, sağ ve solda bulunan oklarla veya parmakla tutup sürüklemek suretiyle, yatay olarak akıyor. Böylece içeriği taramak kolaylaşıyor. Dikkat çeken bir haber bulunduğunda da, üstüne tıklanıyor ya da iki kez dokunuluyor. Böylece, haberin bulunduğu siteye gidiliyor.

Elbette bu yapı, Fast Flip'i dokunmatik ekranlı telefonlar için ideal bir platform haline. Google da, haber takibinin internete kaydığı, mobil internet kullanımının yaygınlaştığı ve internete girebilen mobil cihazların artan bir oranla dokunmatik ekrana sahip olduğu günümüz koşullarını elbette kaçırmıyor. Şirket, Fast Flip'in iPhone, iPod Touch ve Android uygulamalarını yapacağınuı duyurdu.

Şimdilik Google Labs altında "denemelik" olarak sunulan Fast Flip, New York Times, Washington Post, Newsweek, BusinessWeek gibi oturaklı yabancı yayın organlarından haber topluyor. Zamanla bu sayının artmaması için hiçbir sebep yok.

yahoyt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder